Новини фінансового сектору

НБУ: УКРАЇНІ ПОТРІБНА НОВА ПРОГРАМА МВФ НА $5-10 МЛРД

Заступник голови НБУ Дмитро Сологуб в інтерв’ю для Financial Observer констатував, що на думку Нацбанку, Україні потрібна нова довгострокова програма співпраці з МВФ на загальну суму в 5-10 млрд дол, повідомляє прес-служба НБУ. Приблизно на такі ж суми фінансування МВФ у нацбанку очікують в 2020-2021 рр.

“Нова програма з МВФ – це насамперед позитивний сигнал для інвесторів та міжнародних партнерів України, індикатор продовження реформ. Поточний рівень міжнародних резервів є достатнім для згладжування Національним банком надмірних коливань на валютному ринку і виконання зобов’язань Уряду.

Зобов’язання, які Україна візьме на себе в межах нової програми, навряд чи будуть сильно відрізнятися від тих, що вклю чалися в попередні угоди. Міжнародні партнери очікують від України насамперед антикорупційну, судову і земельну реформу, а також продовження зваженої фіскальної політики і зниження частки простроченої заборгованості в кредитному портфелі банківської системи”, - йдеться в повідомленні НБУ.

За прогнозами НБУ, перший транш нової програми МВФ може надійти до кінця цього року. Національний банк очікує, що він становитиме близько 2 млрд дол.

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ