Новини фінансового сектору

Член АУБ «Глобус Банк» є найактивнішим учасником програми «Доступна іпотека 7%»

Найактивнішим учасником програми «Доступна іпотека 7%» лишається банк «Глобус Банк». Про це повідомив Фонд розвитку підприємництва, який є адміністратором державної програми.

Так, за даними Фонду, станом на 26.04.2021, «Глобус Банк» видав найбільшу кількість кредитів – 57. Сума кредитних договорів склала 47 028 236 гривень. Далі йдуть «ПриватБанк», «Кредобанк», «Укргазбанк» і «Ощадбанк».

У рамках програми «Глобус Банк» є абсолютним лідером на первинному ринку, де видав кредитів на 34 млн гривень. Банк прокредитував придбання житла у 7 регіонах України, а його частка за сумою заявок складає 45% (Житомирська область), 61% (Миколаївська область) а то і всі 70% (Хмельницька область).

Лише за останній тиждень «Глобус Банком» було підписав ще 18 кредитних договорів на суму 15,5 млн гривень і темп приросту суми кредитів склав 49%.

«Державна програма «Доступна іпотека7%» не тільки виконує соціальну функцію й дає змогу придбати квартиру громадянам України, які не могли це зробити через високі ставки, вона позитивно впливає на розвиток будівництва, збереження робочих місць та економіку України в цілому. Особливо це стосується іпотечного кредитування на первинному ринку», – коментує начальниця управління по роботі з партнерами «Глобус Банку» Катерина Личана

Зауважимо, що у рамках програми можна придбати нерухоме майно як на первинному, так і на вторинному ринку. При цьому, якщо квартира купується на вторинному ринку, будинок повинен бути введений до експлуатації не пізніше 2018 року.

Нагадаємо, що загалом учасниками держпрограми «Доступна іпотека 7%» є 14 банків. Найбільше кредитів за держпрограмою банки видають у Києві, Київській, Рівненській, Львівській та Харківській областях. Середня сума кредиту становить 805 тис. гривень. Сума заявок у рамках держпрограми сягнула 363,6 млн гривень, а сума виданих кредитів – 139,2 млн. (173 договори). Частка відхилених заявок досить низька – 4,7%.

 

Cума кредитних договорів становить майже 50 млрд гривень.

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ