Новини фінансового сектору

"Укргазбанк" лідирує у кредитуванні експортерів за програмою портфельного страхування - ЕКА

  • Назва банківської установи: АБ «УКРГАЗБАНК»

«Укргазбанк» став найбільшим кредитором українських експортерів за програмою портфельного страхування, яку реалізує Експортно-кредитне агентство (ЕКА). Про це повідомляє пресслужба банку. 

2201 export 2 За підсумками 2023 року Укргазбанк став лідером за сумою наданих експортних кредитів в межах програми портфельного страхування, надавши експортерам 363,5 млн грн кредитів. За сумою підтриманого експорту (1,7 млрд грн) банк посів друге місце. Такі дані оприлюднило Експортно-кредитне агентство.

В рамках співпраці з ЕКА Укргазбанк профінансував 63 угоди клієнтів-експортерів з 13 областей України. Участь у програмі дала можливість компаніям експортувати свою продукцію до 17 країн Європи, Азії, а також США та Ізраїлю.

Асортимент продукції, яка експортується за кордон, широкий: це харчові продукти, косметичні вироби, одяг, вироби з паперу, деревини, гуми, каучуку, чорних металів, промислове обладнання та устаткування, іграшки, смарт-каміни, оптичні та медичні прилади тощо.

Програма портфельного страхування є спільним проектом ЕКА та Міністерства фінансів України, який спрямований на підтримку малого та середнього експорту. За програмою ЕКА страхує ризики неповернення кредитів, які надають банки експортерам. Це дозволяє банкам знизити вартість кредитування та збільшити обсяги фінансування експорту.

За даними  НБУ, станом на 25 грудня 2023 року ПРАТ “ЕКСПОРТНО-КРЕДИТНЕ АГЕНТСТВО” укладено 22 договори страхування, в тому числі портфельним методом, якими підтримано 85 зовнішньоекономічних угод, з яких:

страхування зовнішньоекономічних договорів – 6;

страхування кредитів – 13;

страхування кредитів (портфельне, в межах державної програми “5-7-9”) – 66.    

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ