Новини АУБ

Галина Хейло: «В ході поїздки до США досягнуто домовленостей, які допоможуть нам вийти на новий рівень»

Віце-президент Асоціації українських банків Галина Хейло на початку червня здійснила робочу поїздку до Сполучених Штатів Америки. В ході візиту було проведено ряд зустрічей щодо налагодження співробітництва Асоціації з іноземними інституціями.

Одна з таких зустрічей відбулася з Джоном Хербстом - 5-м Надзвичайним і Повноважним послом США в Україні, Директором Євразійського центру ім.Д.Патрічіу при Атлантичній Раді США. З 2019 року Д.Хербст є Почесним Президентом Українсько-Американського Університету Конкордія. Зустріч з ним була присвячена обговоренню можливостей співпраці у сфері розвитку реформ в Україні.

Плідною була зустріч із представником України в Раді директорів Світового банку Романом Качуром. Варто зазначити, що World Bank об’єднує три організації:

 1.Міжнародний банк реконструкції та розвитку (EBRD), який виділяє кошти для кредитування держав;

 2. Міжнародна фінансова корпорація (IFC), яка займається кредитуванням бізнесу;

 3. Міжнародна асоціація розвитку (IDA), яка спеціалізується на страхуванні «материнських» компаній. Р.Качур детально розповів про існуючі програми, до яких можуть приєднуватися українські банки. Під час зустрічі було знайдено багато точок дотику для майбутньої співпраці, окреслено можливості спільних проектів з українським офісом Світового банку.

Питання співпраці і взаємодопомоги в розвитку відносин зі США для банківської системи та платіжних систем України було в центрі уваги під час зустрічі  Галини Хейло з Надзвичайним і Повноважним Послом України у США Оксаною Маркаровою.  Крім цього, розглянуто можливості участі Асоціації українських банків у заходах, які організовує Посольство України. А також досягнуто домовленості про висвітлення подій на банківському та платіжному ринках для Посольства.

В ході зустрічі з президентом U.S. – Ukraine Business Council (USUBC) Морганом Вільямсом було погоджено деталі поглибленого співробітництва організації з Асоціацією українських банків та наступні кроки стосовно розвитку відносин.  Як відомо, приватна некомерційна ділова рада USUBC представляє інтереси американського бізнесу, який працює в Україні. До її складу входять компанії, які зацікавлені у зміцненні комерційних відносин між США та Україною. На сьогодні  USUBC нараховує понад 200 членів. У квітні 2021 року на засіданні Ради АУБ було прийняте рішення про вступ Асоціації до U.S.-Ukrainе Business Council.

Підсумовуючи результати робочої поїздки, Галина Хейло поінформувала, що в цілому візит був плідним і насиченим новими знайомствами, цікавими та корисними контактами.

«Впевнена, що обговорені під час зустрічей домовленості стосовно майбутньої співпраці допоможуть Асоціації українських банків вийти на новий рівень діяльності, залучити до співпраці кращі практики і досвід, а також реалізувати спільні проекти, що в свою чергу, стане новим поштовхом для подальшого розвитку учасників Асоціації», -  зазначила Віце-президент Асоціації українських банків.

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ