Новини АУБ

Сергій Ходакевич: «Україна готова конкурувати на глобальному ринку віртуальних активів»

 

Радник Президента Асоціації українських банків Сергій Ходакевич  взяв участь у завершальному етапі Форсайту «Віртуальні активи в Україні-2030».

«Дослідження галузі віртуальних активів в Україні, її перспектив на світовому ринку та в економіці України дозволило сформувати спільне бачення розвитку екосистем даних активів в Україні з урахуванням інтересів різних стейкхолдерів. А також розробити дорожню карту та стратегію спільних дій для оптимізації траєкторії розвитку цієї галузі, які й були представлені на завершальному етапі Форсайту», - повідомив Радник Президента АУБ.

Так, вже у вересні цього року планується  прийняття законопроекту «Про віртуальні активи» (№ 3637), який зараз знаходиться на розгляді у Верховній Раді. А з листопада очікується впровадження політики і процедур боротьби з відмиванням грошей (AML) для постачальників послуг в області віртуальних активів (VASP) і їх клієнтів.

У січні наступного року передбачається створення юридичного поля для токенізованих фінансових інструментів (захист інвесторів, дерегулювання, токенізація, відповідальність компаній з управління активами та інституційних інвесторів). У травні -  введення в законодавство спрощеного механізму токенізації активів реального сектора.

На початку 2023 року планується створення вільної економічної зони для галузі віртуальних активів, яка буде функціонувати за англійським правом. А також  автоматизованої моделі оподаткування в сфері віртуальних активів, яка буде інтегрована в систему законодавства у жовтні того ж року.

Від імені Асоціації українських банків Сергій Ходакевич висловив подяку Міністерству цифрової трансформації за організацію заходу та всім учасникам за плідну і цікаву співпрацю.

«Форсайт «Віртуальні активи в Україні-2030» продемонстрував, що сьогодні  Україна готова  конкурувати на глобальному ринку віртуальних активів, а за багатьма параметрами -  бути лідером», - зазначив Радник Президента Асоціації українських банків.

 

Пресцентр Асоціації українських банків

Тел.: 044 516 8775,

email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ