Новини АУБ

АУБ ініціює створення нової кредитної програми для банків


Представники Асоціації українських банків взяли участь у засіданні круглого столу за участі Комітету підприємців малого  та середнього бізнесу при Торгово-промисловій палаті України, Регіонального відділення Фонду державного майна України по місту Києву,  регіональних відділень ФДМУ по Київській, Черкаській та Чернігівській областях, Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств  України, Всеукраїнської  асоціації  роботодавців, керівників підприємств, установ, організацій, роботодавців, науковців, фахівців аналітичних центрів. Темою засідання було питання перспектив для малого й середнього бізнесу щодо оренди і приватизації державного майна.

Щоб зацікавити більшу кількість учасників аукціонів з купівлі державного майна, а також реалізувати держмайно за вищою ціною, Асоціація українських банків ініціює створення нової кредитної програми.

 «Для прикладу, у потенційного покупця є 5 мільйонів гривень, і він зацікавлений у придбанні конкретного об’єкта державного майна, - розповідає Президент АУБ Андрій Дубас. - Стартова ціна об’єкта може бути 3 мільйони гривень. Але покупець розуміє, що в ході торгів ціна може вирости і перевищити 5 мільйонів, на які він розраховує. Та коли запрацює запропонована нами програма, покупець може попередньо звернутися до фінансової установи і погодити отримання цільового кредиту у розмірі одного чи навіть двох мільйонів. В результаті під час торгів підприємець може не обмежуватися лише власними коштами, а в тому числі розраховувати на частину коштів, залучених від банку».

Андрій Дубас зазначає, що в даній ситуації виграють всі. Фонд держмайна зможе залучити більшу кількість учасників торгів та продати державне майно за якомога вищою ціною. Банк отримає позичальника, який під кредит у мільйон гривень дає заставу, ціна якої 6 мільйонів. Звичайно ж, клієнт, який зміг придбати необхідний об’єкт, за ціну, яка для нього хоч і є економічно обгрунтованою, але вища від наявних у нього ресурсів. До державного бюджету таким чином надходитимуть значно більші суми від продажу державної власності, а отже виграємо ми всі.

Президент  АУБ наголошує, що Асоціація українських банків зацікавлена в тому, щоб допомагати банкам, у тому числі, як у даному випадку, разом із партнерами навіть створювати нові банківські продукти. І сподівається, що пропозиція АУБ буде схвально сприйнята всіма зацікавленими сторонами.

Більше фото із засідання дивіться за посиланням: https://www.facebook.com/auborgua

Пресцентр Асоціації українських банків

Тел.: 044 516 8775,

email: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.


Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ