Новини АУБ

Інформаційне повідомлення щодо недопущення розхитування стабільності банківської системи України


 

Інформаційне повідомлення щодо недопущення розхитування стабільності банківської системи України

Фінансова оборона України

Асоціація українських банків, як банківська спільнота, що налічує більш ніж 30-річну історію, і  як установа, що невпинно тримає руку на пульсі життя банківської системи, в періодичних медійних подіях вбачає  інформаційну атаку на ряд банків, - як державних, так і деяких банків з приватним та іноземним капіталом. Сьогодні, коли Україна захищається від повномасштабної агресії РФ – це лише грає на руку ворога.

Ми, з усією відповідальністю, констатуємо, що на сьогодні, банки в Україні, навіть в умовах воєнного часу, - є високоліквідним та стабільно працюють. Це підтверджують і слова заступника Голови Національного банку України Ярослава Матузка, на брифінгу у червні цього року, який зазначив, що жоден банк в Україні не перебуває у статусі проблемного. 

В перші місяці війни Національним банком України здійснено ряд заходів монетарної та регуляторної політики задля підтримки стабільної роботи банківської системи. «Якщо говорити про банківську систему, то запас міцності є значним. Це результат роботи, яка була здійснена Національним банком. Система є ліквідною, Нацбанк зробив правильні кроки щодо підтримки банків і банківської системи в період війни.» Андрій Дубас, Президент АУБ в інтерв’ю «Українського радіо» 11 травня 2022 року.  Дані та інші кроки дозволили банківській системі вистояти та стабільно працювати протягом всього періоду від початку агресії Водночас, Асоціація українських банків докладала максимум зусиль для того, аби банки в Україні могли безперебійно працювати та обслуговувати своїх клієнтів: передусім йдеться про допомогу банкам у релокації, евакуації людей та технічного забезпечення. Крім цього, коли Національний банк України відкрив спеціальний рахунок по збору коштів для потреб Збройних Сил України – Асоціація українських банків приклала всіх зусиль та підтримала цю ініціативу і в свою чергу, звернулась до банківських асоціацій країн світу, щодо фінансової підтримки України на шляху її боротьби за незалежність.

Спільними зусиллями, нам разом вдалося втримати стабільність банківської системи, однак наразі ми вбачаємо за важливе завдання відстояти її безпеку і в інформаційній площині.

Виходячи з вищесказаного, сьогодні,  ми закликаємо не реагувати на інформаційні меседжі, які спрямовані на розхитування стабільності банківської системи та використовувати лише вивірену інформацію.

Прес-центр Асоціації українських банків


Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ