Новини АУБ

Документальний фільм «Да Вінчі»: історія героїзму та відданості

2 квітня відбувся допрем'єрний показ документального фільму “Да Вінчі” про життєвий шлях українського добровольця, командира батальйону «Вовки Да Вінчі» Збройних сил України Героя України Дмитра Коцюбайла (позивний «Да Вінчі»), який загинув 7 березня 2023 року у битві за Бахмут.

436364492 821805136656612 1711728190802394519 n

Створення цього фільму — результат спільних зусиль, підтримки та відданості багатьох талановитих людей. Асоціація українських банків виступила партнером проєкту, забезпечивши благодійну підтримку від 20 фінансових установ.

Продюсер фільму Назар Борушок, який мріяв зняти фільм про Дмитра Коцюбайла, зазначив: "Це справді велика людина, Герой України. За його іменем мають називатися сквери, вулиці, і так далі." 

Режисер Володимир Сидько, відомий своїми роботами, які глибоко відтворюють історичні події та особистості, підкреслив: "Ми записали інтерв’ю побратимів, родини, коханої «Да Вінчі». Спробували проілюструвати всю цю історію, склали всі ці інтерв’ю в одну довгу історію."

Серед присутніх на показі були й рідні, й побратими Дмитра, а також телеведуча Яніна Соколова, яка особисто знала героя фільму. Вона відзначила: "Це була людина, яку любили всі, яку важко було недооцінити. Тому що коли я чую «Дмитро Да Вінчі Коцюбайло» у мене виникають емоції схоже з якоюсь легендарною особистістю на кшталт Коновальця, Шухевича, Бандери."

photo 5247221881680025893 y

Допомога з фінансування фільму від Асоціації українських банків відкрила можливість широкому загалу побачити історію великого Героя України.
“Коли ми дізналися, що буде зніматися фільм, я звернувся до продюсера з пропозицією, що Асоціація спробує організувати фінансування цього проєкту. І ми виступили єдиним партнером. Я вдячний кожному банку та кожній фінансовій компанії, які надали благодійну допомогу для цього проєкту. Історія Дмитра Коцюбайла «Да Вінчі» заслуговує на те, щоб про її дізнався весь світ, адже це історія героїзму та відданості, яка залишиться в пам'яті на довгі роки та на якій зростатиме та вчитиметься нове покоління українських патріотів”, – зазначив Президент Асоціації Андрій Дубас.

В цьому році безкоштовні спецпокази документального фільму “Да Вінчі” пройдуть в усіх обласних центрах України. Також фільм побачить закордонний глядач – “Да Вінчі” продемонструють у країнах Євросоюзу, Великобританії та США. Після чого фільм буде доступний у широкому прокаті в українських кінотеатрах.

DA VINCHI COLAZH 2

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ