Новини АУБ

Асоціація українських банків та YouControl провели вебінар "Аналітика ринкових можливостей"

 

11 квітня Асоціація українських банків спільно з компанією YouControl провели вебінар "Аналітика ринкових можливостей", присвячений стратегії залучення нових клієнтів у банківському секторі. Вебінар зібрав понад 30 учасників, серед яких були представники банків та небанківських фінансових установ.

20240411 151206 1

Спікерами вебінару виступили:
• Роман Корнилюк, доктор економічних наук, фінансовий аналітик YouControl;
• Галина Лялюк, керівник напрямку YouControl Market.

У ході вебінару були розглянуті такі питання:
• важливість перевірки контрагентів у сучасному динамічному фінансовому світі;
• необхідність активного впровадження фінансового моніторингу у банках та небанківських фінансових установах;
• можливості аналітичної системи YouControl для комплаєнсу, аналізу ринків, ділової розвідки та розслідувань;
• стратегії залучення нових клієнтів для банків;
• методи та підходи до бенчмаркінгу та сегментації клієнтів;
• аналіз ризиків та визначення оптимальних стратегій управління фінансовим моніторингом;
• розробка ефективних депозитних та кредитних продуктів;
• перелік перспективних клієнтів на цільових регіональних/локальних ринках.

Учасники вебінару відзначили нагальну необхідність аналітичних систем, які дозволяють здійснювати комплексний аналіз фінансових операцій та контрагентів, виявляти потенційні ризики та забезпечувати відповідність з правовими вимогами, та виявили зацікавленість у подальшій співпраці. За підсумками вебінару учасники отримали сертифікати.

"У сучасному динамічному фінансовому світі перевірка контрагентів – це ключовий елемент безпеки. Активне впровадження фінансового моніторингу в банках та небанківських фінансових установах – це необхідний крок, який обумовлений чинним законодавством та відповідає вимогам ринку. Розробки та впровадження аналітичних систем, які потрібні фінансовому ринку важлива не лише для забезпечення безпеки та ефективності фінансових установ, але й для стимулювання економічного розвитку та збільшення конкурентоспроможності",  зазначив президент Асоціації українських банків Андрій Дубас.

Він також додав, що Асоціація вже розробила аналітичну платформу, яка забезпечує доступ до широкого спектра інформації, включаючи фінансові звіти, тенденції банківської діяльності та економічні індикатори, збагачуючи наукові роботи та дослідження.

Аналітична платформа АУБ доступна за посиланням –
https://aub.org.ua/index.php/analityka-aub

Асоціація українських банків та компанія YouControl планують в подальшому спільно працювати у напрямку ознайомлення учасників фінансового ринку з сучасними технологіями комплаєнсу, аналізу ринків та контрагентів.

 

1604YC AUB

Підписка на новини АУБ

aub logo white 70

 

Місія Асоціації українських банків – підтримка розвитку національної банківської системи. АУБ співпрацює з Верховною Радою України з питань удосконалення законодавства, що регулює банківську діяльність, взаємодіє з Національним банком України щодо нормативного забезпечення функціонування банків та небанківських фінансових установ. АУБ дбає про підвищення кваліфікації банківських працівників, розширює міжнародні зв'язки з асоціаціями та банківськими структурами інших країн.

 

Контакти

    Адреса:
вул. Євгена Сверстюка,
15 Київ 02002 Україна


   Email :
secret@aub.org.ua


    Телефони:
+380 (44) 516-8775

Підписка на новини АУБ